Бранителят на Интер Андреа Ранокия заяви пред официалния сайт на Интер, че кариерата му може би е пострадала от престоя на Клаудио Раниери начело на Интер.

Докато 60-годишният треньор беше наставник на "нерадзурите", защитникът участва в точно шест шампионатни мача. При новия мениджър на италианските вицешампиони Андреа Страмачони Ранокия е записал четири срещи.

"При Раниери изживях много труден период. С него въобще не се разбирахме, просто гледахме в различни посоки. Сега се чувствам добре, въпреки че все още не съм достигнал оптималната си форма. Надявам се до края на сезона да играя редовно", каза 24-годишният футболист, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Имайки предвид колко малко е играл Ранокия в последните месеци, селекционерът на италианския национален отбор Чезаре Прандели може да не извика бранителя за Европейското първенство в Полша и Украйна.

"Винаги съм уважавал решенията на Чезаре Прандели и ще продължа да ги уважавам. Ясно, че след като не съм се състезавал достатъчно, за треньора е трудно да прецени дали съм готов за Евро 2012. Вярно обаче е също така, че вече имам мачове за "скуадра адзура" и селекционерът е запознат с моите способности", коментира Ранокия.