Мениджърът на Зенит Санкт Петербург Лучано Спалети заяви пред вестник "La Repubblica", че не желае да работи за италиански отбор. Името на 53-годишния наставник се свързваше с треньорските постове в Милан, Интер и Рома.

Спалети обаче потвърди, че е щастлив в Русия. Под ръководството на италианеца Зенит спечели титлата в два поредни сезона, а през настоящата кампания тимът стигна до осминафинал в Шампионската лига, където беше елиминиран от Бенфика.

"Не искам да се връщам в Серия А, където уволняването на треньори се е превърнало едва ли не в ежедневие. Просто напрежението в Италия е прекалено голямо. Освен ако не се случи някакво чудо, ще остана в Русия", каза Спалети, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Треньорските смени в италианското първенство през този сезон са 16 на брой, така че Спалети определено има право. За сравнение, в английския шампионат са извършени 4 мениджърски смени, в испанската Примера Дивисион – 11, а в немската Бундеслига – 10.

Статистиката сочи още, че половината от клубовете в елита на Ботуша са извършили поне по една треньорска смяна през настоящата кампания.