Мениджърът на Лече Серсе Козми заяви преди утрешната среща на "джалоросите" с Ювентус, че е впечатлен от представянето и резултатите на "бианконерите" през този сезон.

Лидерът във временното класиране на Серия А се намира в страхотна форма. "Старата госпожа" има осем поредни успеха в италианския шампионат, като головата разлика на тима за този период от победи е 23 на 1 в полза на торинци.

"Не знам дали имаме шанс да откраднем точка или три от Ювентус, но определено ще създадем проблеми на своите съперници. Ясно е, че срещу Парма изпуснахме златна възможност да се измъкнем от зоната на изпадащите, но аз вярвам, че можем да се спасим", каза Козми, цитиран от Football-italia.net.

По всичко личи, че до последно няма да бъде ясно кой измежду Лече и Дженоа ще придружи Чезена и Новара в Серия Б. Именно Юве прати "морските кончета" във втория ешелон, а на теория "бианкоадзурите" все още могат да се спасят, но това едва ли ще случи.

Застрашени от изпадане  все още са Сиена, Палермо, Каляри и Фиорентина, обаче вероятността някой от тези отбори да се срине в оставащите двубои е много малка.