Наставникът на Ювентус Антонио Конте заяви на пресконференция преди утрешната среща на "Старата госпожа" с Лече, че въпросите около бъдещето на Алесандро Дел Пиеро не са на дневен ред.

"В момента сме се фокусирали върху настоящето. Близо сме до едно невероятно постижение, едно немислимо постижение с оглед на изходната ни позиция. Мисля, че ако вземем титлата, успехът ни ще може да се сравни със Скудетото на Верона от 1985-та година", каза Конте, цитиран от Football-Italia.net.

42-годишният треньор за пореден път изтъкна ролята на Дел Пиеро за чудесното представяне на "бианконерите" през този сезон, но отказа да коментира вероятността клубът да предложи нов договор на емблематичния си играч.

Що се отнася до предстоящия мач със салентинците, Конте предупреди, че отборът му се изправя срещу тим, който е готов на всичко, за да се спаси от изпадане, и не бива да бъде подценяван.

"Научен съм, че преди да говориш, първо трябва да спечелиш. За Ювентус все още няма нищо сигурно. Само мястото в Шампионската лига през следващия сезон и финала в турнира за Купата на Италия", напомни Конте.