Един от най-добрите млади италиански футболисти – Марко Верати – почти сигурно ще подпише с Ювентус след края на сезона, съобщи агентът на полузащитника Донато Ди Кампи.

"Марко вече потвърди, че иска да играе за Юве. Той желае да се учи от своя идол Андреа Пирло", каза Ди Кампи пред сайта TuttoJuve.com, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Медиите на Апенините сравняват 19-годишния халф на Пескара и младежкия национален отбор на Италия именно с Пирло. През този сезон Верати е участвал в 27 шампионатни срещи, в които е записал 6 асистенции.

"По отношение на преговорите между Пескара и Ювентус няма нищо ново. Двата тима обсъждат трансфера, но засега няма нищо окончателно", допълни Ди Кампи.

Междувременно Скай Спорт Италия и Calciomercato.com твърдят, че друг талантлив полузащитник – Пол Погба – също е на крачка от трансфер в Торино.

19-годишният френски халф все още не е преподписал с Манчестър Юнайтед, а за интереса на водещите италиански клубове към играча се говори от доста време.

Според медиите на Ботуша, цитиращи източници, близки до ръководството на Ювентус, то вече е постигнало споразумение с Погба и обявяването на сделката е само формалност.