Мария Шарапова е втората финалистка на супер турнира от категорията “Премиер” – “Порше Тенис Гран При” в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

Световната номер 2, за която това е дебютно участие в надпреварата, достигана до заключителния сблъсък за титлата, след като тази вечер срази чехкинята Петра Квитова с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 7/6.

Маша изигра един изключително солиден двубой, в който ясно демонстрира, че играта на землена настилка вече не й е така чужда, а дори напротив – чувства се комфортно на червения клей и със сигурност ще е една от основните претендентки на започващия след месец Ролан Гарос.

Рускинята реализира един единствен пробив в първата част, но той се оказа достатъчен за крайното 6/4 и въпреки че във втория сет имаше известни затруднения в собствените си сервис геймове, Шарапова отново първа стигна до брейк в подаването на своята опонентка.

Нещо повече, в десетия гейм световната номер 2 дори имаше мачбол, но Квитова успя да се измъкне от критичната ситуация и да върне пробива в последния възможен момент, за да се стигне впоследствие до тайбрек, в който след категоричното 7:3 Шарапова затвори мача в своя полза.

Така утре от 20.00 часа българско време, на централния корт в Щутгарт, в директен сблъсък за титлата и чисто ново “Порше 911”, една срещу друга ще се изправят Вика Азаренка и Мария Шарапова.

Ето и статистиката от двубоя:

Шарапова   Квитова
68 1-ви сервис % 64
6 Асове 4
8 Двойни грешки 3
 2/7 Възможности за пробив  1/11
 89/170 Общо спечелени точки  81/170
  Времетраене: 2.00 ч.