Лидерката в световната ранглиста Виктория Азаренка е първата финалистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир на землена настилка “Порше Тенис Гран При” в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

Блондинката от Минск, която естествено е поставена и под номер 1 в основната схема,  спечели по категоричен начин полуфиналния си сблъсък срещу Агниешка Радванска с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/3.

Мачът започна със сравнително лесно спечелен първи гейм от полякинята, но след това Азаренка изцяло пое нещата в свои ръце и влезе в серия от шест последователно спечелени гейма, с която на практика затвори сета след само 24 минути игра.

В тази първа част Вика демонстрира типичния си агресивен стил на игра, опитваше се при всяка възможност да взима рано топката след отскока и да натиска своята съперничка, а всеки един по-слаб начален удар на Радванска бе безмилостно наказван.

Във втория сет Радванска опита да промени развитието на двубоя и дори върна ранно допуснатия брейк, но за съжаление на зрителите в залата до обрат не се стигна и след час и 17 минути на корта Азаренка записа петата си поредна победа над Агниешка от началото на сезона.

Малко по-късно днес предстои да се изиграе и вторият полуфинален сблъсък, който ще противопостави Мария Шарапова на Петра Квитова в повторение на финала им от Уимбълдън.

Ето и статистиката от двубоя:

Азаренка   Радванска
67 1-ви сервис % 69
1 Асове 2
1 Двойни грешки 1
 5/7 Възможности за пробив  1/2
 62/102 Общо спечелени точки  40/102
  Времетраене: 1.17 ч.