Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини обяви пред Скай Спорт Италия, че "розанерите" са си осигурили подписа на талантливия аржентински нападател Пауло Дибала.

"Това е новият Серхио Агуеро. Успяхме да го измъкнем под носа на Интер, Пари Сен Жермен и Челси", коментира ексцентричният президент, цитиран от сайта Football-Italia.net.

През този сезон 18-годишният състезател е участвал в 30 шампионатни мача за своя отбор – втородивизионния аржентински Институто Кордоба, в които е отбелязал 17 попадения.

Въпреки че този трансфер е голям удар за Палермо, той успя да скара Дзампарини с Кристиян Панучи, така че бившият защитник на Милан и Реал Мадрид в крайна сметка напусна сицилианския клуб.

39-годишният бивш футболист беше назначен за технически директор на "розанерите", но поведението на Дзампарини накара Панучи да се откаже от поста само 34 дни, след като го беше заел.

"Един технически директор трябва да бъде информиран за всичко, което се случва в даден клуб. Не исках да бъда ничия изтривалка за обувки, както и да получавам заплата, без да върша нищо", каза Панучи, също пред Скай Спорт Италия.

"Бях благодарен на Дзампарини за възможността да работя в Палермо и бях започнал да реорганизирам клуба, но тогава разбрах, че президентът привлича играч, без да се допита до мен", допълни Панучи относно трансфера на Дибала.

Бившият бранител изтъкна още, че колоритният бос на "розанерите" търси футболисти само и единствено в Южна Америка. "Главният ни скаут отиде там, без да знае кого ще гледа. Да не би в Европа да няма добри състезатели?", недоумяваше Панучи. 

"Панучи не може да смята, че ще дойде на "Ренцо Барбера" и веднага ще почне да коли и беси. Властта тук не му принадлежи", отвърна Дзампарини на бившия защитник.

Словесната престрелка между президента на Палермо и Панучи идва броени часове преди сицилианското дерби с Катания. "Розанерите" ще гонят победа, с която да увеличат още повече шансовете си за оставане в Серия А.

Четири кръга преди края на първенството съставът на Бортоло Мути се намира на седем точки пред 18-тия във временното класиране тим на Лече. Освен с Катания, Палермо ще играе и с Наполи, Киево и Дженоа.

"Що се отнася до днешното дерби, може би не сме в най-добра форма, но съм сигурен, че ще спечелим, защото ще дадем всичко от себе си", заяви Дзампарини.

Палермо посреща Катания в 19:00 часа българско време. Съдия на Дербито на Сицилия ще бъде Джанлука Роки от Флоренция.