Халфът на Ювентус Артуро Видал не се продава. Това стана ясно от изявление на генералния директор на "бианконерите" Джузепе Марота пред вестник "Тутоспорт".

В последно време в медиите на Апенините се появиха спекулации, че Реал Мадрид проявява интерес към 24-годишния чилийски полузащитник. Марота обаче изключи възможността не само за подобен трансфер, но и за всеки друг с участието на халфа.

"Обясних на агента на Видал Фернандо Феличевич, че футболистът не се продава. Това няма нищо общо с трансферната сума, която някой клуб би платил. Простата истина е, че Видал е един от стълбовете в отбора на Ювентус, в момента и за в бъдеще", каза генералният директор на "Старата госпожа", цитиран от сайта Football-Italia.net.

Въпреки че очевидно е безценен за "бианконерите", според "Тутоспорт" Видал е оценяван на 20 милиона евро. Това е почти двойно повече от сумата, която Ювентус плати за чилиеца миналото лято.

Южноамериканският полузащитник наистина играе страхотно през този сезон. Видал е участвал в 30 мача за първенство, вкарал е 6 гола и има 4 асистенции.