Защитникът на Милан Алесандро Неста ще премине в отбора от Major League Soccer Ню Йорк Ред Булс след края на сезона, твърди сайтът Football-Italia.net, позовавайки се на материали от италианските медии.

Договорът на 36-годишния бранител с "росонерите" изтича през лятото. Въпреки че от миланския клуб са предложили на Неста да удължат контракта с още една година, опитният футболист е отказал, пише електронното издание

Според спекулациите на Апенините желанието на световния шампион е да играе при по-малко натоварване и северноамериканското първенство му се е сторило подходящо за целта.

Слуховете пращаха Неста и в големия съперник на Милан за Скудетото – Ювентус, обаче подобен трансфер едва ли ще се осъществи.

През настоящата кампания легендарният състезател, който е спечелил почти всичко във футбола, участва в 14 шампионатни мача и отбеляза един гол – в дербито с Рома през първия полусезон.

В Шампионската лига Неста игра в седем срещи, като на няколко пъти по впечатляващ начин демонстрира безспорната си класа.