Представителката на домакините Анжелик Кербер записа впечатляваща победа в последния двубой от днешната състезателна програма на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

В изключително качествен сблъсък, завършил преди броени минути, 24-годишната германка се разправи брутално с бившата номер 1 в световната ранглиста и миналогодишна финалистка тук Каролине Возняцки, побеждавайки я с безапелационното 6/1, 6/2.

Срещата започна с по един разменен сервис гейм за двете тенисистки, но след това Кербер започна своята наказателна акция, нижейки уинър след уинър от дори невъзможни позиции и след серия от пет последователни гейма затвори първа част след точно 30 минути игра.

Тоталното превъзходство на германката продължи и във втория сет, като изключително агресивната й игра от основната линия и безмилостните ретури й позволиха да си осигури аванс от 4/0, който се оказа повече от достатъчен за спечелването на крайната победа.

Малко преди това обаче настроението на домакините бе помрачено от поредната контузия, сполетяла една от любимките тук – Андреа Петкович, която в средата на втория сет от сблъсъка си с Виктория Азаренка (при резултат 6/2, 4/4 за Вика) стъпи накриво и изкълчи сериозно глезена си.

Петкович бе изнесена извън корта, а представителката на Беларус продължава в следващата фаза от надпреварата, където ще се изправи срещу сензацията Мона Бартел.

Статистиката от мача Кербер – Возняцки:

Кербер   Возняцки
58 1-ви сервис % 87
4 Асове 0
2 Двойни грешки 0
11 Непредизвикани грешки 14
28 Уинъри 13
 4/7 Възможности за пробив  0/0
 61/100 Общо спечелени точки  39/100
  Времетраене: 1.04 ч.