Миналогодишната носителка на трофея Юлия Гьоргес отпадна от супер турнира на землена настилка “Порше Тенис Гран При” в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата симпатичната германка бе надиграна от шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър с 2:1 сета, в отделните части 6/2, 2/6, 6/3.

Двубоят не започна по най-добрия начин за австралийката, която допусна ранен пробив, но след това успя да вземе изцяло инициативата и категорично да спечели първия сет.

Във втората част ролите се размениха и по-инициативната състезателка бе Гьоргес, която заслужено възстанови статуквото на корта, но в заключителния трети сет Саманта Стоусър бе по-настоятелна и след час и 40 минути игра стигна до крайния успех.

Все пак настроението на домакините по повдигнато от поредната великолепна победа на младата им надежда Мона Бартел, която продължава да очарова с изявите си, отстранявайки днес поставената под номер 7 в основната схема и бивша финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли.

Следваща съперничка на 21-годишната германка ще бъде победителката от сблъсъка между Вика Азаренка и Андреа Петкович, които играят в момента.

Всички резултати до момента:

Щутгарт      
II кръг:      
       
Мона Бартел 6 6  
Марион Бартоли 3 1  
       
На Ли 6 6  
А. Аманмурадова 4 4  
       
Петра Квитова 6 6  
Франческа Скиавоне 2 2  
       
Саманта Стоусър 6 2 6
Юлия Гьоргес 2 6 3