Шесткратният носител на трофея Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 2 072 500 евро.

В среща от третия кръг на надпреварата испанецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, без никакви затруднения отстрани квалификанта Робърт Фара (Кол) с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Както и в предходния си двубой срещу Гийермо Гарсия-Лопес и днес “Ел Торо” демонстрира изключително стабилна и постоянна игра, успя да реализира цели пет пробива в подаването на колумбиеца и затвори мача след по-малко от час и половина на корта.

В опит да достигне до полуфиналите и да запише своята 32-ра поредна победа в надпреварата Рафа Надал ще се изправи срещу втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич, който по-рано днес срази португалеца Фредерико Жил.

С великолепна победа днес се поздрави и младата надежда на канадския тенис Милош Раонич, който не остави шансове на поставения под номер 6 основната схема Николас Алмагро, побеждавайки го в два сета – 6/3, 6/3.

Ето и всички резултати до момента:

Барселона    
III кръг:    
     
Рафаел Надал 6 6
Робърт Фара 2 3
     
Янко Типсаревич 6 6
Фредерико Жил 2 2
     
Кей Нишикори 7 6
Алберт Рамос 6 3
     
Фелисиано Лопес 6 6
Ярко Ниеминен 3 1
     
Анди Мъри 6 6
Сантяго Хиралдо 1 2