Нападателят на Рома Пабло Освалдо ще пропусне следващите два мача на своя отбор заради наказание, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

Аржентинецът с италиански паспорт получи червен картон в самия край на срещата между "джалоросите" и Фиорентина. 26-годишният футболист обиждаше рефера Кристиян Бриги, както и четвъртия съдия Себастиано Перуцо.

Освалдо не е единственият играч на "вълците", който поради наказание няма да вземе участие в изключително важните двубои на римляните с Наполи и Киево.

Ерик Ламела, който наплю Щефан Лихтщайнер от Ювентус при загубата на Рома с 0:4 от "бианконерите", вече пропусна един мач, остават му още два, докато изтърпи наказанието си.

Още един проблем за мениджъра на "джалоросите" Луис Енрике ще бъде отсъствието на Даниеле Де Роси. Един от лидерите на "вълците" е наказан само за срещата с Наполи, която е в събота от 21:45 часа българско време.

В момента Рома се намира на седмото място във временното класиране на Серия А, на пет точки от третата позиция, която дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига през следващия сезон.