Поставената под номер 2 в основната схема Мария Шарапова започна с успех дебютното си участие на супер турнира от категорията “Premier” в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, рускинята отстрани Ализе Корне с 6/3, 1/0 и отказване на французойката поради контузия в рамото след само 50 минути игра.

Така в опит да се класира във финалната четворка Мария Шарапова ще се изправи срещу победителката от утрешния сблъсък между Саманта Стоусър и настоящата носителка на трофея Юлия Гьоргес.

По абсолютно идентичния сценарий се разви и последната среща от днешната програма между Каролине Возняцки и Йелена Янкович като в началото на втората част сръбкинята се отказа поради контузия (6/3, 1/0 за Возняцки)

Съперничка на датчанка в следващата фаза от надпреварата ще бъде представителката на домакините Анжелик Кербер, която в първи кръг отвя италианката Роберта Винчи.

Междувременно на другия дамски турнир, който се играе в момента – този във Фес (Мароко) с общ награден фонд 220 000 долара, бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Светлана Кузнецова също прекрати участието си поради контузия още във втория кръг.

Ето и резултатите:

Фес        
II кръг:        
         
Ирина Бегу 1 7 3  
Светлана Кузнецова 6 6 2  R
         
А. Медина Гаригес 6 6    
Манди Минела 2 3    
         
Матилда Йохансон 4 6 6  
Шахар Пеер 6 3 2  
         
Петра Цетковска 6 6    
Тимеа Башински 3 2