Изключително интригуващи двубои са заложени в днешната състезателна програма на престижния международен тенис турнир на землена настилка от категорията Премиер в Щутгарт с общ награден фонд 740 000 долара.

Шоуто на централния корт ще открият бившата номер 1 в световната ранглиста Ана Иванович и набиращата скорост през последните месеци млада надежда на домакините Мона Бартел.

21-годишната германка направи фурор в Хобърт през януари, като тръгна от квалификациите и спечели титлата от надпреварата, надигравайки на финала категорично белгийката Янина Викмайер, а за последно участва на турнира в Копенхаген, където бе спряна на четвъртфиналите от сънародничката си Анжелик Кербер.

Веднага след това ще станем свидетели и на сблъсъка между една от претендентките за титлата Агниешка Радванска и унгарката Грета Арн, като това ще бъде първо участие на световната номер 4, откакто тя триумфира на супер турнира в Маями.

За вечерната сесия на централния корт са заложени двубоите на Мария Шарапова и Ализе Корне, както и този на Каролине Возняцки и Йелена Янкович.

В първия от тях рускинята изглежда отявлен фаворит и надали ще допусне някаква изненада, макар че землената настилка не е от най-любимите на Маша, докато вторият сблъсък между Возняцки и Янкович е трудно предвидим и крие доста заряд и интрига.

Ето и пълната програма за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
15.00 ч. Ана Иванович не преди Даниела Хантухова
  Мона Бартел 17.00 ч. Доминика Цибулкова
следва Агниешка Радванска    
  Грета Арн    
не преди Мария Шарапова    
19.30 ч. Ализе Корне    
не преди Каролине Возняцки    
21.00 ч. Йелена Янкович