Датската футболна федерация забрани на националните състезатели да пишат коментари в социалната мрежа Туитър, по време на Евро 2012, твърди вестник "Гардиън".

Вратарят на "червения динамит" - 36 годишният ветеран Томас Сьоренсен обаче не остана равнодушен и отвърна, че това е "срам", тъй като не разбира защо футболистите не могат да кореспондират с феновете си по време на финалите на Стария континент през месец юни.

Говорителят на датската федерация оповести днес, че националният селекционер Мортен Олсен желае неговите футболисти да бъдат изцяло фокусирани върху изявите си на терена.

Олсен дори окачестви Туитър като "денонощен микрофон", който може да издаде тактиката в лагера на тима. И въпросният "микрофон" трябвало да бъде изключен незабавно...

Все пак от федерацията намериха компромисен вариант - футболистите ще могат да пишат съобщения до феновете, но само на официалния сайт на националния отбор, като това ще става покрай пресконференциите на тима.

От Министерството на спорта на Дания заявиха, че решението е изцяло на треньорското ръководство на националния отбор по футбол, но все пак намират този акт за "потъпкване свободата на словото".