От днес до неделя в Щутгарт ще се проведе престижният международен тенис турнир от категорията “Premier” – “Porsche Tennis Grand Prix” с общ награден фонд 740 000 долара.

Водачка в схемата е световната номер 1 Виктория Азаренка, а за радост на почитателите на дамския тенис осем от първите десет в световната ранглиста ще се впуснат в битка за отличието, като единствените липсващи от топ 10 са Серена Уилямс и Вера Звонарьова.

Представителката на Беларус почива в първи кръг, но още във втората фаза от надпреварата я очаква сериозен тест, тъй като най-вероятно ще се изправи срещу представителката на домакините Андреа Петкович.

В долната част на схемата под номер 2 е Мария Шарапова, която също ще стартира кампанията си директно от втори кръг, а нейното първо по-сериозно препятствие може да се окаже Саманта Стоусър, която има вероятност да срещне в трети кръг.

Днешната състезателна програма предлага някои доста любопитни сблъсъци от първия кръг, като например този между На Ли и Луси Шафарджова или пък изцяло германския двубой противопоставящ Андреа Петкович на Кристина Бароа.

Ето и цялата програма: (приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
13.00 ч. Саманта Стоусър не преди Ализе Корне
  Пън Шуей 14.00 ч. Анна Чекветадзе
не преди Ивета Бенешова следва Грета Арн
15.00 ч. Марион Бартоли   Катерина Бондаренко
следва Анжелик Кербер следва Франческа Скиавоне
  Роберта Винчи   Моника Никулеску
не преди Юлия Гьоргес    
19.30 ч. Ан. Павлюченкова    
не преди Андреа Петкович    
21.00 ч. Кристина Бароа    
следва Луси Шафарджова    
  На Ли