Победата над Рома бе една огромна стъпка към скудетото за Ювентус. Бианконерите водят с 3 точки пред Милан в класирането, а до края остават 5 кръга. За да изпусне титлата отбора на Антонио Конте трябва да се провали два пъти. Дори с една загуба и победи в останалите мачове, Юве ще е шампион.

Бианконерите имат по-добри показатели в директните мачове с преследвача Милан. А именно това е нещото, което се гледа при равенство в точките. В двата сблъсъка с росонерите Юве взе победа (2:0) и равенство (1:1).

Само преди месец Ювентус изоставаше от Милан с 4 точки. След това обаче бианконерите взеха 7 точки повече от съперника (12 срещу 5). Победата над Рома осигури на Юве участие в групите на Шампионската лига (гарантирано е поне второ място). Нещо, което не се е случвало на Юве от сезон 2009/10.

В сряда са следващите мачове на двата отбора. Тогава се играе отложения 33-и кръг. Ювентус гостува на Чезена, а Милан е домакин на Дженоа. До края Юве има три гостувания, а Милан - 2. Но един от мачовете на росонерите е дерби с Интер.

ПРОГРАМАТА ДО КРАЯ


Милан 68 Ювентус 71
33-и Дженоа ЧЕЗЕНА
35-и СИЕНА НОВАРА
36-и Аталанта Лече
37-и ИНТЕР КАЛЯРИ
38-и Новара Аталанта
Заб. С главни букви са мачовете като гост