Ето че поредното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло е към своя край, като до приключването на надпреварата остава една единствена въпросителна.

Всички приятели на тениса с интерес ще следят днес ще завоюва ли Рафа Надал 8-та си поредна титла от надпреварата или Новак Джокович ще запише 8-та си поредна победа над испанеца и сложи край на хегемонията му в Княжеството.

Да ви припомним, че “Ел Торо” е в невероятна серия от 41-ин последователни успеха в Монте Карло, като последната му загуба в надпреварата е при дебютното му участие през 2003 година, когато отстъпва в третия кръг пред аржентинеца Гийермо Кория.

Оттогава насам (без 2004 г., когато заради контузия не участва) Рафа е неизменен шампион, като във финалните сблъсъци е надделявал над Роджър Федерер (3 пъти), Давид Ферер, Фернандо Вердско, Гийермо Кория и дори над Новак Джокович (през 2009г.)

Мастърсът пък в Монте Карло е един от трите турнира от тази серия в тура, които сърбинът никога не е покорявал (останалите са Синсинати и Шанхай), но амбициите му са това да се промени и Ноле да отнеме поредната запазена територия на Надал.

Джокович не е губил от Надал от края на 2010 година, когато отстъпи на заключителния турнир на АТР в Лондон и вече има два спечелени финала на клей срещу “Ел Торо” – в Рим и Мадрид, което ясно показва, че днес ни очаква една наистина невероятна битка, която ще зарадва и най-изтънчените почитатели на тази прекрасна игра.

Финалът е насрочен за 15.00 часа българско време.

Ето и пътят на двамата до тазгодишния финал:

  Новак Джокович (1)  
I кръг  -  
II кръг Андреас Сепи 6/1, 6/4
III кръг Ал. Дългополов 2/6, 6/1, 6/4
четвъртфинал Робин Хаасе 6/4, 6/2
полуфинал Томаш Бердих 4/6, 6/3, 6/2
     
  Рафаел Надал (2)  
I кръг  -  
II кръг Ярко Ниеминен 6/4, 6/3
III кръг Михаил Кукушкин 6/1, 6/1
четвъртфинал Станислас Вавринка 7/5, 6/4
полуфинал Жил Симон 6/3, 6/4