Днес Байерн гостува на Вердер в един от традиционно най-оспорваните сблъсъци в Германия. За баварците този мач идва между двете срещи с Реал Мадрид.

Затова и треньорът Юп Хайнкес ще направи промени в състава. Но въпреки това очаква и иска добро представяне и в Бремен.

„Наш дълг е да вземем този мач на сериозно. Но, да, не е тайна, че ще направя промени в състава”, каза треньорът пред срещата на пресконференция.

„Някои от титулярите имат оплаквания или натрупана умора. Ще играят и футболисти, които напоследък не бяха в стартовия състав. За тях това трябва да е премия за сериозното им отношение”, допълни Хайнкес.

За Байерн гостуването в Бремен ще бъде мач номер 1600 в Бундеслигата. Този формат на германско първенство съществува от 1963 година.

В Бремен със сигурност няма да играе Холгер Бадщубер, който е наказан за натрупани жълти картони. Вероятно почивка ще получат Лам, Робен и Рибери, вероятно и Гомес.

За Вердер титуляр ще е топнападателят Клаудио Писаро. Той е спряган за завръщане в Байерн, където игра шест години пред новия век.

През есента баварците победиха Вердер с 4:1, имат общо 40 победи от 91 мача досега в Бундеслигата и не са падали от този противник от 2008 година. Тогава Вердер ги разби с 5:2 насред Мюнхен.