Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

По-рано днес Ноле бе застигнат от лошата вест за кончината на дядо си Владимир, но въпреки това намери сили да излезе на корта няколко часа по-късно и дори да стигне до успеха срещу Александър Дългополов – 2/6, 6/1, 6/4

Видимо разстроен Джокович започна мача допускайки множество грешки, което бе използвано умело от украинеца и след два безответни пробива Дългополов затвори сета в своя полза.

На старта на втората част обаче световният номер 1 успя да се събере, намери ударите си и започна да доминира изцяло в разиграванията от основната линия, което му позволи набързо да възстанови статуквото на корта след категоричното 6/1.

Третата част започна с по един гейм за сервиращите, когато поредната порция дъжд над Моте Карло прекъсна двубоя за около 45 минути.

При подновяването на играта предимството отново беше на сервиращите до ключовия 9-и гейм, в който Джокович стигна до решителен пробив, след което сервира успешно за крайната си победа.

Въпреки успехът обаче сърбинът напусна корта покрусен и със сълзи на очи, а за място на полуфиналите ще спори с холандеца Робин Хаасе.

Ето и резултатите до момента:

Монте Карло      
III кръг:      
       
Новак Джокович 2 6 6
Ал. Дългополов 6 1 4
       
Анди Мъри 6    
Жулиен Бенето 5 R  
       
Томаш Бердих 2 6 6
Кей Нишикори 6 2 4
       
Жил Симон 6 4 6
Янко Типсаревич 0 6 1
       
Жо-Вилфред Цонга 7 6  
Фернандо Вердаско 6 2