Вицепрезидентът на Италианската футболна федерация Деметрио Албертини заяви, че Антонио Касано и Марио Балотели разполагат с качествата и характера да водят атаката на "скуадра адзура" по време на Евро 2012 в Полша и Украйна.

"Понякога хората преувеличават, когато критикуват поведението на Балотели и Касано. В националния отбор двамата винаги са се държали прилично", каза бившият футболист на Милан, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Албертини коментира и възможността селекционерът на Италия Чезаре Прандели да извика Антонио Ди Натале в състава си за Европейското първенство.

54-годишният треньор твърди, че при решението си кого да включи в групата за Полша и Украйна ще се ръководи не от възрастта на играчите, а от техните способности и постиженията им през този сезон.

През настоящата кампания 34-годишният Ди Натале се представя страхотно, до момента е отбелязал 20 попадения в италианския шампионат и е в топ 3 на голмайсторите в Серия А. Именно затова Албертини смята, че Прандели няма да пренебрегне нападателя на Удинезе.