Аржентинският нападател Макси Лопес, който играе в Милан под наем от Катания, изрази мнение, че заслужава да получи предложение за постоянен договор от "росонерите" след края на настоящата кампания.

"Да се състезавам за Милан беше детската ми мечта, израснах с легендата за "росонерите". Мисля, че с представянето си до момента доказах, че имам място в състава", каза 28-годишният футболист пред вестник "Гадзета дело Спорт", цитиран от сайта Football-Italia.net.

Южноамериканецът пристигна на "Сан Сиро" през януари и досега е записал десет мача и две попадения с фланелката на италианските шампиони.

Единият гол на аржентинеца е в Серия А – срещу Удинезе. Другият е във втория полуфинален двубой от турнира за Купата на Италия срещу Ювентус. През този сезон "бианконерите" са и големият съперник на Милан за Скудетото.

"Изоставаме с една точка, но не смятам, че Ювентус ще спечели всичките си срещи. Просто ще трябва да дебнем за грешка на "бианконерите" и да побеждаваме до самия край", завърши Лопес.