Изключително интригуваща програма ни предоставя днешният състезателен ден на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

Зрителите на двата най-големи корта на тенис комплекса в “перлата на Средиземноморието” ще станат свидетели на всички осминафинални сблъсъци, като разбира се акцентът ще е върху представянето на двамата основни фаворити за отличието – Рафа Надал и Новак Джокович.

След 38-та си поредна победа в Монте Карло, този път над Ярко Ниеминен, 7-кратният шампион Рафаел Надал ще се изправи срещу представителя на Казахстан Михаил Кукушкин, който във втория квалификационен кръг отстрани нашия Григор Димитров.

Задачата на световния номер 1 Новак Джокович на пръв поглед изглежда доста по-трудна, тъй като сърбинът ще има за съперник талантливия украинец Александър Дългополов.

До момента двамата имат изигран един единствен официален двубой помежду си и той се състоя по време на Откритото първенство на САЩ миналата година, когато с успех от 3:0 сета се поздрави сърбинът.

Естествено не по-малко интересни се очертават да бъдат двубоите и между останалите претенденти за място във финалната осмица, като например този между Жо-Вилфред Цонга и Фернандо Вердаско, още повече, че до момента в досегашните мачове помежде си двамата са си разменили по една победа.

 Ето и цялата програма за утре: (приблизителният начален час е в българско време)

  Court Central   Court des Princes
11.30 ч. Анди Мъри 11.30 ч. Кей Нишикори
  Жулиен Бенето   Томаш Бердих
не преди Жо-Вилфред Цонга не преди Янко Типсаревич
13.00 ч. Фернандо Вердаско 13.00 ч. Жил Симон
следва Новак Джокович следва Робин Хаасе
  Ал. Дългополов   Томас Белучи
следва Рафаел Надал следва Николас Алмагро
  Михаил Кукушкин   Станислас Вавринка