Победителят от последните 7 издания на надпреварата Рафаел Надал започна с чиста победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

Въпреки спекулациите около проблемите с незатихналата контузия в коляното, днес Рафа демонстрира, че се намира в оптимална спортна форма и без проблеми срази левичаря от Финландия Ярко Ниеминен с 6/4, 6/3.

“Ел Торо” изигра един безупречен първи сет, в който бе безгрешен в собствените си сервис геймове, реализира една от трите си възможности за пробив и затвори частта след 6/4.

Превъзходството на испанеца продължи и във втората част и успехът му можеше дори да е още по-изразителен, след като той имаше възможността да сервира за мача при 5/2, но допусна моментна загуба на концентрация и позволи на Ниеминен да стигне до пробив при единствения си шанс за това.

Все пак още в ответния гейм Надал сложи точка на спора и за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Михаил Кукушкин, който в квалификациите спря нашия Григор Димитров.

Резултатите до момента:

Монте Карло      
II кръг:      
       
Жулиен Бенето 6 6  
Юрген Мелцер 4 3  
       
Янко Типсаревич 6 6  
Алберт Монтанес 2 3  
       
Жил Симон 6 6  
Фредерико Жил 3 0  
       
Михаил Кукушкин 7 2 6
Филипо Воландри 6 6 2
       
Станислас Вавринка 7 6  
Пабло Андухар 5 3