21 треньорски смени за 10 години. Така ще изглежда статистиката за Палермо в ерата на президента Маурицио Дзампарини, ако слуховете, че "розанерите" си търсят нов наставник, се окажат верни.

До момента общо 17 души са получавали от ексцентричния президент възможността да бъдат мениджъри на сицилианския отбор. Последният в дългия списък е Бортоло Мути. 57-годишният наставник обаче може да се прости с поста си след края на сезона.

Преди седмица в италианските медии се появиха информации, че новият директор в Палермо Кристиян Панучи е разговарял с Фабио Капело относно опцията бившият селекционер на английския национален тим да поеме "розанерите".

Въпреки че Дзампарини категорично опроверга тези твърдения, зрънцето истина в тях може би е, че ръководството на сицилианците действително разглежда различни варианти за нов треньор на отбора.

Един от тези варианти е мениджърът на Сиена Джузепе Санино. 54-годишният специалист стигна до полуфинал за Купата на Италия с тосканците, които могат да се похвалят и с това, че разполагат с една от най-силните защити в Серия А.

В същото време отбраната на Палермо не се представя особено добре. През настоящата кампания "розанерите" са допуснали 49 гола в 32 шампионатни мача. В Серия А само съставите на Дженоа, Новара и Парма имат по-лоши показатели от сицилианския тим.

Проблемът е, че още един отбор иска да подпише със Санино. Електронното издание Football-Italia.net твърди, че става дума за Дженоа. "Грифоните" определено може да спечелят много от умението на треньора да организира играта в дефанзивен план.

Историята около най-слабите защити в италианското първенство се заплита още повече, тъй като сред вариантите за нов наставник на Палермо се посочва и името на Роберто Донадони, мениджъра на Парма.

Бившият селекционер на "скуадра адзура" замени Франко Коломба на поста на "Енио Тардини" и успя да заздрави отбраната на "дуковете". В 15 шампионатни срещи под ръководството на Донадони Парма има 19 допуснати гола.

В 17-те шампионатни мача от началото на сезона, в които Коломба е бил треньор на "джалоблу", "дуковете" са допуснали 31 попадения в своята врата.

Така пред шефовете в Палермо се оформя дилемата "Донадони или Санино". Вицепрезидентът на "розанерите" Гулиелмо Мичике обаче не отхвърля и още една възможност за бъдещето на отбора.

"Има вероятност да задържим Бортоло Мути", заяви Мичике пред сайта Mediagol.it. По всичко личи, че на "Ренцо Барбера" лятото отново ще бъде много интересно.