Световният номер 4 Анди Мъри стартира по възможно най-добрия начин тазгодишната си кампания на супер турнира на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата, британецът, който е поставен под номер 3 в основната схема, не остави никакви шансове на Виктор Троцки (Сърб), като за малко повече от час игра стигна до победното 6/0, 6/3.

Миналогодишният полуфиналист започна ударно двубоя, като в първия сет не позволи на сърбина дори да се разпише и след само двадесетина минути на корта стигна до красноречивото 6/0.

На старта на втората част Троицки най-накрая успя да спре серията на “шотландския боец”, спечелвайки собственото си подаване, но веднага след това Мъри набързо охлади моментния му ентусиазъм и след нов пробив си осигури комфортна преднина от 3/1.

Оттук до края на мача британецът не изпусна контрола върху случващото се на полето и безпроблемно затвори срещата в своя полза, като в следващия кръг негов противник ще бъде победителят от двойката Жулиен Бенето – Юрген Мелцер.

Резултатите до момента:

Монте Карло      
I кръг:      
       
Фабио Фонини 7 6  
Микаел Лодра 5 3  
       
Томас Белучи 6 6  
Кевин Андерсън 4 4  
       
Михаил Кукушкин 3 6 6
Флориан Майер 6 1 3
       
Филипо Воландри 7 6  
Алесандро Джанези 5 3