Един от най-важните футболисти в състава на Наполи – Марек Хамшик – заяви пред Скай Спорт Италия, че е щастлив в Неапол и не мисли да напуска отбора през лятото.

Словакът е желан от много елитни тимове, същата е ситуацията и с останалите двама от магическото трио на неаполитанците – Езекиел Лавеци и Единсон Кавани. И тримата обаче изразиха желание да останат в Наполи и през следващия сезон.

"Обичам тази фланелка, винаги съм го казвал. Подписах договор за пет години и съм щастлив. Вярвам в този проект", сподели Хамшик, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

24-годишният словашки футболист има седем гола и седем асистенции в Серия А през този сезон. Напоследък обаче Хамшик и Наполи не се представят особено добре.

В последните си три мача  възпитаниците на Валтер Мадзари допуснаха три поражения и общо девет попадения в своята врата. Така отборът от Неапол вече е на шест точки зад третия във временното класиране на италианското първенство тим на Лацио.

"В криза сме, но трябва да се съвземем. Ще се борим за третото място – все още има много точки, които могат да бъдат спечелени, така че ще дадем всичко от себе си", допълни Хамшик.

В събота от 21:45 часа българско време Наполи посреща опашкаря Новара и ще търси победа на всяка цена.