Поредният супер турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Монте Карло - набира скорост, като днес предстоят да се изиграят някои крайно интригуващи двубои, както от първия, така и от втория кръг на надпреварата.

Шоуто на централния корт ще открият Микаел Лодра и Фабио Фонини, а веднага след това ще видим в действие и един от основните претенденти за трофея – световния номер 4 Анди Мъри, който ще има за съперник Виктор Троицки.

До момента “шотландския боец” пет пъти е участвал на турнира в Княжеството, като миналата година достигна до полуфиналната фаза, където бе спрян от вездесъщия Рафаел Надал.

Мъри и Троицки имат изиграни 4 официални двубоя помежду си, като сърбинът все още търси своя първи успех, но миналата година на Ролан Гарос Троицки постави на сериозен тест британеца, след като му поведе с 2:0 сета, но допусна пълен обрат до 2:3.

Не по-малко интересен се очертава да бъде и следващият двубой от програмата на централния корт, в който един срещу друг ще видим Жо-Вилфред Цонга и Филип Колшрайбер.

За съжаление на феновете на “Мохамед Али” той е далеч от най-добрата си форма, но именно кортовете в Княжеството са мястото, където французинът може да потърси вдъхновение и да се върне на пътя на победите.

Балансът от досега изиграните двубои помежду им е 4:1 в полза на Цонга, но пък единствения успех на Колшрайбер е именно на землена настилка.

Ето и програмата на по-интересните двубои: (приблизителният начален час е в българско време)

  Court Central   Court des Princes
11.30 ч. Микаел Лодра 11.30 ч. Томас Белучи
  Фабио Фонини   Кевин Андерсън
следва Анди Мъри следва Фернандо Вердаско
  Виктор Троицки   Иван Додиг
следва Жо-Вилфред Цонга следва Кей Нишикори
  Филип Колшрайбер   Алберт Рамос
не преди Хуан Монако следва Симоне Болели
16.30 ч. Робин Хаасе   Марин Чилич