Един от най-опитните специалисти в италианския футбол Зденек Земан заяви, че Ювентус заслужава да бъде на първото място във временното класиране на Серия А.

64-годишният чешки треньор, меко казано, не е от най-големите почитатели на "бианконерите", но този път сподели добри думи за лидера в елита на Ботуша.

"Ювентус е отбор, който е по-"гладен" за успехи от Милан. Торинците демонстрират повече желание от своите основни съперници, които пък трябва да се запитат защо през този сезон имат толкова много контузени играчи", каза Земан, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

В момента чехът е наставник на Пескара, един тим, който може да развали много сметки, ако успее да си осигури участие в Серия А през следващия сезон.

"Делфините" са най-резултатният отбор в Серия Б с 66 гола в 34 мача. Най-резултатният състав в елита – Милан – е вкарал 62 попадения, но в 32 мача.

Същевременно е интересно, че Пескара има една от най-слабите защити във втория ешелон. Тимът на Земан е допуснал 50 гола в своята врата.

Любопитно е също така, че голмайсторът на "делфините" и на Серия Б през настоящата кампания е Чиро Имобиле (23 попадения), на когото Ювентус държи половината от правата.

Преди няколко месеца Дженоа си осигури другата половина от правата на 22-годишния нападател, който играе под наем за Пескара.