Едно от главните действащи лица в ръководството на Милан – Ариедо Браида – призна пред шведския вестник "Експресен", че "росонерите" се интересуват от защитника на Дженоа Андреас Гранквист.

През този сезон бранителят има 22 мача и 1 гол с екипа на "грифоните". Притеснителен обаче е фактът, че шведът е част от най-слабата защита в Серия А през настоящата кампания.

"Вярно е, лично аз съм наблюдавал Гранквист много пъти и мисля, че той е отличен футболист, а и добър спортсмен. Дали ще се опитаме да го привлечем през лятото? Не ми се струва правилно да обсъждаме тези неща точно преди срещата с Дженоа. Не би било професионално от моя страна", каза директорът Браида, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Мачът с тима от Генуа е много важен за Милан. Шампионите на Италия трябва да спечелят, ако искат да запазят шансовете си за нова титла.

Мнозина журналисти на Апенините смятат, че изоставането на "росонерите" към настоящия момент в битката за Скудетото показва, че съставът трябва да се освежи чрез нови попълнения през лятото.

Интересът към Гранквист демонстрира, че ръководството на Милан е готово да инвестира в нови играчи след края на първенството. Остава да се види дали състезатели от калибъра на 26-годишния шведски защитник са точните хора за седемкратния европейски шампион.