Шампионката от последните две издания Каролине Возняцки се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Копенхаген с общ награден фонд 220 000 долара.

Любимката на домакините, която е поставена под номер 1 в основната схема, записа 13-та си поредна победа в надпреварата, като се наложи с 2:0 сета над Ализе Корне (Фр), в отделните части 6/0, 6/3.

Още от първите минути на двубоя Возняцки даде да се разбере, че не възнамерява да си губи времето излишно, спечели и трите сервис гейма на своята опонентка, като в собствените си подавания бе повече от убедителна и закономерно стигна до красноречивото 6/0.

Във втората част Корне опита да поизравни играта и до известна степен успя, но датчанката успя да реализира единствената си възможност за пробив, който се оказа достатъчен на бившата номер 1 да затвори мача в своя полза.

Така в опит за трета поредна година да попадне в заключителния сблъсък за трофея Каролине Возняцки ще се изправи срещу победителката от последния четвъртфинал между Петра Мартич и Бояна Йовановски, които играят в момента.

Ето резултатите до момента:

Копенхаген      
четвъртфинали:      
       
Каролине Возняцки 6 6  
Ализе Корне 0 3  
       
Йелена Янкович 4 6 6
Кая Канепи 6 1 3
       
Анжелик Кербер 6 0 7
Мона Бартел 2 6 5
       
Барселона      
четвъртфинали:      
       
Сара Ерани 6 6  
Юлия Гьоргес 2 3