Бившата номер 1 в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Копенхаген с общ награден фонд 220 000 долара.

Любимката на домакините, която е шампионка от последните две издания на надпреварата, записа 12-та си поредна победа, като се наложи с 2:0 сета над Полин Пармантие (Фр), в отделните части 6/2, 6/1.

Днешната среща се оказа повече от протоколна за Возняцки, която с лекота пречупи съпротивата на французойката, реализира цели пет пробива, а от своя страна не позволи на опонентката си дори да стигне до възможност за брейк.

Така след само 67 минути игра Возняцки успя да затвори мача в своя полза, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу друга представителка на „петлите” – Ализе Корне.

Междувременно на другия дамски турнир, който се провежда тази седмица – в Барселона, изненадата поднесе квалификантката от Украйна Юлия Бейгелзимер, която отстрани поставената под номер 5 в основната схема Флавия Пенета с 6/2, 6/7, 6/4.

Ето резултатите до момента:

Копенхаген      
III кръг:      
       
Каролине Возняцки 6 6  
Полин Пармантие 2 1  
       
Бояна Йовановски 6 6 6
Моника Никулеску 7 4 1
       
Йелена Янкович 6 6  
Юлия Путинцева 3 1  
       
Анжелик Кербер 4 6 6
Анн Кеотавонг 6 3 3
       
Барселона      
II кръг:      
       
Доминика Цибулкова 5 6 6
Клара Закопалова 7 4 4