Защитникът на Интер Кристиян Киву няма да разговаря с представители на нито един отбор, преди да е обсъдил бъдещето си с Интер. Това съобщи агентът на румънския бранител Йоан Бекали.

"Ще го кажа още веднъж, не сме преговаряли с никого. Ситуацията не се е променяла през последните няколко дни. Не знам кога, но първо ще се срещнем с ръководството на Интер", каза Бекали пред Il Sussidiario, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Киву е свободен да си търси нов клуб, тъй като договорът му с "нерадзурите" изтича това лято. Пет години след като пристигна на "Джузепе Меаца", 31-годишният защитник най-вероятно ще трябва да смени тима.

До момента през този сезон Киву е записал само 12 мача в Серия А. Понеже румънецът не успя да се пребори за титулярно място в състава на италианските вицешампиони, в медиите на Апенините се появиха различни спекулации относно възможностите за трансфер пред бранителя.

Най-сериозни изглеждат твърденията, че Киву ще се завърне в Аякс – клубът, с който играчът спечели титлата на Холандия през 2002-ра година.