Нападателят на Фиорентина Амаури заяви, че целта на гола му срещу Милан не е била да се помогне на Ювентус в борбата за титлата в Италия. Бразилецът с италиански паспорт се разписа в самия край на мача с "росонерите" и така донесе успеха на своя отбор.

Въпреки че твърди, че не това е било желанието му, 31-годишният футболист наистина помогна на бившия си тим Ювентус. "Бианконерите" се възползваха от загубата на Милан и се изкачиха на лидерската позиция в Серия А.

"Стана ми смешно, че попадението ми се превърна в помощ за Ювентус. Това е абсолютна случайност", каза нападателят, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Голът на Амаури срещу италиански шампион беше първият му в официален мач от края на април миналата година насам, когато вкара два пъти на Удинезе с екипа на Парма.

"Чувството беше страхотно, защото това беше първото ми попадение с фланелката на "виолетовите" и защото беше важно за крайния успех в мача. Беше наистина хубаво, защото на следващия ден с жена ми празнувахме годишнина от нашата сватба", допълни Амаури.