Селекционерът на италианския национален отбор Чезаре Прандели не смята, че Марио Балотели е нарушил етичния кодекс на "скуадра адзура". 21-годишният нападател беше изгонен при загубата на своя клуб Манчестър Сити с 0:1 от Арсенал.

Прандели има строги изисквания към поведението и дисциплината на италианските национали и се предполагаше, че безумните влизания на Балотели срещу играчи на "артилеристите" ще накарат 54-годишния треньор да порицае младия футболист публично.

"Балотели трябваше да бъде изгонен, но фаулът му беше част от играта и не мисля, че етичният кодекс има приложение в този конкретен случай", каза Прандели, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Все още не е сигурно дали Балотели ще попадне в състава на Италия за Европейското първенство в Полша и Украйна. През тази година нападателят все още не играл нито веднъж за "адзурите".

"Ще се опитам да преценя трезво дали да го включа в групата за Евро 2012, или не", допълни Прандели. Въпреки че Балотели иска да остане в Манчестър Сити, вероятността състезателят да напусне "гражданите" през лятото е голяма.