Днес станаха ясни отборите, които ще оформят полуфиналните двойки в най-старото и престижно отборно състезание по тенис за мъже – надпреварата за купа “Дейвис”.

След вчерашната малко изненадваща загуба в мача на двойки, днес домакините от Испания взеха своето срещу гостуващия отбор на Австрия и след чисти победи на Давид Ферер над Юрген Мелцер и Николас Алмагро над Александър Пея оформиха крайното 4:1.

Далеч по-драматичен се оказа четвъртфиналният сблъсък в Монте Карло Кънтри Клъб, където домакините от Франция, които имаха предимството да изберат да играят на землена настилка, бяха надиграни от най-титулувания тим в това състезание – този на САЩ с 3:2, като главна заслуга за успеха на американците имаше исполина от Гринсбъро – Джон Иснър.

Най-скандалният от всички двубои през уикенда несъмнено бе този в “О2 Арена” в Прага, където Радек Щепанек влезе в центъра на обективите си с неспортсменския си жест към Янко Типсаревич, но въпреки това домакините, предвождани от звездата си Томаш Бердих, сломиха съпротивата на Сърбия и продължават да мечтаят за ценния трофей.

Последният четвъртфинал противопостави в Буйнос Айрес отборите на Аржентина и Хърватска, а южноамериканците стигнаха до мястото си на полуфиналите след две победи на Хуан Мартин Дел Потро и драматичен петсетов успех в мача на двойки.

Ето и всички резултати:

Световна група  
четвъртфинали:  
   
Чехия 3
Сърбия 1
   
Испания 4
Австрия 1
   
Франция 2
САЩ 3
   
Аржентина 3
Хърватска 1
   
полуфинали:  
   
Испания  
САЩ  
   
Чехия  
Аржентина