С два гола на Раул Шалке победи Хановер с 3:0 и се утвърди на третото място. Клас-Ян Хунтелаар добави едно попадение за класическия резултат.

Тези два отбора отпаднаха от Лига Европа през седмицата. Сега с победата Шалке е вече твърдо на третото място, което класира директно в групите на Шампионската лига.

Отборът вече има пет точки аванс пред Борусия Мьонхенгладбах и едва ли ще изпусне възможността да играе отново в най-авторитетния и богат турнир.

За Раул се говори, че отива в Катар. Но във формата, в която вкарва страхотни голове, ще е наистина жалко да се затвори в пустинята, вместо да блести още година на голямата европейска сцена.

Разбира се, сега е и момента да се спечелят много пари от някой местен шейх. Раул скоро ще обяви сам какво ще прави от лятото.

Легендарният нападател вкара първия гол още в 6-ата минута. Фарфан центрира от пряк свободен удар и с глава Раул откри. След още десет минути Хановер се размина с втори гол, когато първо Цилер спаси срещу Дракслер, а Фарфан прати с добавката топката в гредата.

Шалке продължи да доминира, но до почивката нов гол не падна. Но още с подновяването на играта Раул отново взриви трибуните.

В 47-ата минута той бе изведен от Фарфан, финтира вратаря с левия крак и с десния прати топката в мрежата. В 61-ата нападателят бе близо до хеттрик, но не намери добре топката и вратарят спаси.

Две минути по-късно обаче той бе безпомощен, когато за третата си асистенция в мача Фарфан напредна по дясното крило, подаде към непокрития Хунтелаар, който оформи крайния резултат - 3:0 за Шалке.

С новите си голове Раул вече има 20 попадения за сезона във всички турнири. През лятото той ще стане на 35 години, но продължава да е един от най-добрите нападатели в света.

При смяната си в 71-ата минута той беше френетично изпратен от феновете на Шалке, които дълго скандираха името на големия Раул.