Носителката на трофея от 2008 година Серена Уилямс е първата финалистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир на землена настилка в Чарлстън (Южна Каролина) с общ награден фонд 740 000 долара.

Това стана факт, след като преди минути представителката на домакините буквално прегази шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/1.

За съжаление на приятелите на тениса очакваният с огромен интерес полуфинален сблъсък не предложи никаква интрига, тъй като от първата минута Серена пое инициативата и тотално надигра своята съперничка, като по този начин “отмъсти” за загубата на сестра си Винъс вчера от австралийката.

Така в опит да завоюва първа титла през настоящата година Серена Уилямс ще се изправи утре срещу победителката от двубоя между Полона Херцог и Луси Шафарджова.

С успеха си днес по-малката от сестрите Уилямс стана първата тенисистка в историята, която преминава границата от 35 000 000 долара, спечелени от наградни фондове, а евентуална победа утре ще й гарантира 470 точки за световната ранглиста.

Припомняме Ви, че към момента Серена е под номер 10 в ранглистата на женската тенис асоциация, но е твърде вероятно от идния понеделник тя да измести Вера Звонарьова от деветата позиция.

Статистиката от двубоя:

С. Уилямс   Стоусър
52 1-ви сервис % 70
7 Асове 3
1 Двойни грешки 2
 5/7 Възможности за пробив  0/2
29 Уинъри 7
15 Непредизвикани грешки 9
  Времетраене: 0.59 ч.