В отсъствието на супер звездата си Новак Джокович, Янко Типсаревич се превърна в новия герой за Сърбия, след като преди минути спечели епичния 5-часов сблъсък срещу Радек Щепанек от четвъртфиналната фаза на неофициалното световно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

Зрителите в препълнената “О2 Арена” в Прага станаха свидетели на невероятен спектакъл, но за огромно тяхно съжаление след 5 часа и 7 минути битка и два отразени мачбола, победата бе за Янко Типсаревич – 5/7, 6/4, 6/4, 4/6, 9/7.

Началото на двубоя бе повече от обещаващо да домакините, които бяха силно обнадеждени от сърцатата игра на Щепанек, успял чрез пробив в последния възможен момент да измъкне първата част.

Последваха обаче изключително силни минути за сърбина, който не само че заличи изоставането си, но излезе с едни гърди напред, спечелвайки следващите два сета.

В четвъртата част чехът бе по-настоятелен и възстанови статуквото на корта, за да дойде кулминацията в 14-ия гейм на петия сет, когато Типсаревич отрази два мачбола при свой сервис, а веднага след това стигна до пробив, оказал се решаващ за крайния изход.

Така след две изиграни срещи на сингъл днес в Прага резултатът между Чехия и Сърбия е 1:1, а утре ще се играе мачът на двойки между Франтишек Чермак – Лукаш Росол и Ненад Зимунич – Иля Божоляц.

Всички резултати до момента:

Световна група  
четвъртфинали:  
   
Чехия 1
Сърбия 1
   
Испания 2
Австрия 0
   
Франция 1
САЩ 1
   
Аржентина 0
Хърватска 1