Шампионката от 2008 година Серена Уилямс се класира за четвъртфиналите на тазгодишното издание на силния международен тенис турнир от категорията “Premier” в Чарлстън с общ награден фонд 740 000 долара.

В среща от третия кръг на надпреварата представителката на домакините, която е поставено под номер 5 в основната схема, надигра с 2:0 сета новозеландката Марина Еракович, в отделните части 6/2, 6/2.

Въпреки на пръв поглед убедителния резултат двубоят започна изключително оспорвано и равностойно, като в четвъртия гейм Еракович отрази цели четири възможности за пробив и след 20-минутна битка успя да удържи подаването си и да изравни за 2/2.

Оттук до края на сета обаче инициативата премина изцяло на страната на Уилямс и след два безответни пробива американката безпроблемно стигна до успеха с 6/2. Във втората част картната не се промени особено, като Серена здраво държеше контрола върху случващото се на корта и закономерно след час и 29 минути игра затвори мача в своя полза.

Отново с чиста победа, макар и не толкова убедителна, своето място сред четвъртфиналите си осигури и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс, която пък се справи със съпротивата на Анастасия Радионова – 7/5, 6/2.

Така дългоочакваният полуфинален сблъсък между двете сестри изглежда все по-реален, но преди това Серена ще трябва да преодолее Сабине Лисицки, докато Винъс – или Саманта Стоусър, или Галина Воскобоева.

Резултати:

Чарлстън      
III кръг:      
       
Полона Херцог 6 1 6
Марион Бартоли 4 6 4
       
Надя Петрова 6 6  
Ан. Павлюченкова 1 4  
       
Вера Звонарьова 5 6 6
Стефани Фьогеле 7 3 4
       
Сабине Лисицки 7 6  
Ярослава Шведова 5 4