Капитанът на Палермо Фабрицио Миколи заяви, че ще се опита да убеди Алесандро Дел Пиеро да заиграе за "розанерите" след края на настоящата кампания.

37-годишната легенда на Ювентус почти сигурно ще напусне торинския клуб през лятото. Към Дел Пиеро валят покани от различни страни и Палермо е поредният отбор, който изяви интереса си към десетката на "бианконерите".

"Животът в Палермо е хубав. Ако Дел Пиеро дойде при нас, ще му дам фланелката си с номер десет", каза Миколи пред Скай Спорт Италия, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

32-годишната звезда на сицилианците беше състезател на "Старата госпожа", преди да премине на "Ренцо Барбера". Миколи обаче така и не успя да се наложи в Ювентус.

В Сицилия салентинецът определено се чувства като у дома си. През този сезон Миколи има 12 попадения за Палермо. Бившият италиански национал има и отбелязан хеттрик - срещу Интер.

"Искам да завърша кариерата си като играч в Палермо, но знам, че във футбола могат да се случат много неща. Има още една година до края на договора ми и още не съм говорил с Маурицио Дзампарини за подновяването му. Аз обаче съм в добри отношения с президента и в интерес на истината нямам търпение да седна на масата за преговори", допълни Миколи.

В събота от 19:30 часа българско време Палермо посреща Ювентус в едно от дербитата на 31-вия кръг в Серия А. През първия полусезон "бианконерите" победиха с 3:0 сицилианците.