Шампионката от 2004 година Винъс Уилямс продължава с великолепните си изяви в тазгодишното издание на силния международен тенис турнир на землена настилка от категорията “Premier” в Чарлстън с общ награден фонд 740 000 долара.

След като с без проблеми отстрани Ивета Бенешова, тази нощ представителката на домакините се справи и с поставената под номер 7 в основната схема Йелена Янкович, като за час и половина игра стигна до крайното 7/5, 6/0.

Интрига в този сблъсък между две бивши водачки в световната ранглиста имаше само в първия сет, в който американката изоставаше с 1/3, но след това пое изцяло контрола върху случващото се на корта и не само че заличи изоставането си, но след пробив в последния възможен момент стигна до необходимото й 7/5.

Това сякаш пречупи съпротивителните сили на сръбкинята и във втората част Янкович бе бледа сянка, като дори не успя да премяхне конфузната нула срещу името си и така безславно напусна надпреварата.

Така в опит да намери място на четвъртфиналите Винъс Уилямс, която към момента заема едва 87-мо място в световната ранглиста, ще се изправи срещу Анастасия Радионова, която преодоля във втория кръг Анабел Медина Гаригес.

Всички резултати:

Чарлстън      
II кръг:      
       
Марион Бартоли 6 6 6
Вера Душевина 2 7 4
       
Надя Петрова 2 7 6
Джил Крейбас 6 6 2
       
Полона Херцог 6 6  
Варвара Лепченко 3 2  
       
Луси Шафарджова 6 6  
Миряна Лучич 2 0  
       
Сабине Лисицки 2 6 6
Андреа Хлавачкова 6 3 4