Бранителят на Ювентус Леонардо Бонучи изрази недоволството си от решението на Италианската футболна лига, която записа първото попадение на "бианконерите" срещу Наполи на сметката на Мирко Вучинич.

Първоначално голът беше отбелязан на името на 24-годишния защитник. Италианският национал дори посвети попадението на жена си и на неродения си син Лоренцо.

"Мога да ви кажа без капка съмнение, че докоснах топката. Иначе нямаше да празнувам по начина, по който го направих. Лигата смята, че при шута на Вучинич съм се опитал да се дръпна от пътя на кълбото, но това е естествената реакция в такъв случай. Голът си е мой!", категоричен беше Бонучи пред вестник "Гадзета дело Спорт", цитиран от сайта Football-Italia.net.

Така бранителят остава само с един гол в Серия А през този сезон. Бонучи се разписа при победата на "Старата госпожа" с 2:1 над Фиорентина в края на октомври миналата година.

Вучинич пък вече има шест попадения с фланелката на Ювентус в италианския шампионат. Черногорецът е сред най-добрите футболисти на "бианконерите" в последно време. 
 

Juventus 1 - O Napoli | 53' Bonucci by Sport-Football