Поставената под номер 5 в основната схема Серена Уилямс започна с чиста победа участието си на престижния международен тенис турнир на землена настилка от категорията “Premier” в Чарлстън с общ награден фонд 740 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата бившата лидерка в световната ранглиста срази с 2:0 сета представителката на Русия Елена Веснина, в отделните части – 6/3, 6/4.

Имайки предвид, че това бе първи мач на клей за Серена от близо две години насам (за последно тя игра на клей на Ролан Гарос през 2010г.), тя се представи повече от убедително, наниза цели 11 аса и за по-малко от час и половина стигна до крайния успех.

Така след като по-рано вчера и Винъс започна с чиста победа, положителните емоции и позитивизмът в лагера на семейство Уилямс са обясними, а следващата съперничка на Серена в трети кръг ще бъде или Марина Еракович, или Анна Татишвили.

Междувременно още една от претендентките за трофея започна с успех кампанията си в Чарлстън – шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър, която срази Джейми Хамптън с 6/0, 7/5.

Останалите резултати:

Чарлстън      
I кръг:      
       
Анна Татишвили 1 6 6
Аранча Рус 6 4 4
       
Варвара Лепченко 6 5 6
Анастасия Якимова 2 7 2
       
II кръг:      
       
Вера Звонарьова 6 6  
Катерина Бондаренко 1 1  
       
Анастасия Павлюченкова 3 6 6
Елени Даниилиду 6 4 4