Поставената под номер 5 в основната схема Агниешка Радванска спечели титлата от супер турнира от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

На финала тази вечер първата ракета на Полша надигра с 2:0 сета бившата лидерка в световната ранглиста Мария Шарапова, в отделните части 7/5, 6/4 след час и 45 минути игра.

Двубоят започна и се разви изключително равностойно, като Шарапова заложи на агресивния стил на игра, докато Радванска търпеливо се защитаваше и в крайна сметка дочака своя най-голям успех в кариерата си.

В първата част рускинята имаше две възможности за брейк, но прибързани ретури и непредизвикани грешки не й позволиха да стигне до пробив, за да дойде фаталният за нея 12-ти гейм (при 5/6), в който след четири направо детински грешки Маша буквално подари сета на своя опонентка.

Картината не се промени коренно и във втората част, като Шарапова продължи да търси по-често завършващите удари, но и по-често да грешеше, като в ключовия седми гейм постави под сериозно напрежение полякинята.

Агниешка отново прояви завидно хладнокръвие и не загуби подаването си, а малко по-късно постави рускинята в ситуация да сервира за оставане в мача. В този момент нервите на Маша не издържаха и след няколко сгрешени форхенда тя отново бе пробита, с което на практика бе сложена точка този финален сблъсък.

Така за първи път в своята кариера Радванска печели турнир от подобна категория, като за успеха си освен 1000 точки за световната ранглиста ще получи и чек за 712 000 долара.

Статистиката от двубоя:

Радванска   Шарапова
71 1-ви сервис % 69
1 Асове 3
0 Двойни грешки 1
 2/4 Възможности за пробив  0/3
12 Непредизвикани грешки 45
 74/134 Общо спечелени точки  60/134
  Времетраене: 1.45 ч.