Според мюнхенския вестник tz Тотнъм се е информирал в Байерн за положението с Ариен Робен с цел трансфер. Заплатата на холандеца обаче отказали „Спърс” от по-нататъшни опити.

Робен не се чувства добре в Мюнхен вече, след като видя, че когато не е във форма трябва да седи на пейката. Затова и бави подписването на новия си договор.

По време на зимната пауза в Катар новия параф изглеждаше формалност. Но след слабия старт на сезона Робен беше пратен на пейката.

Освен това той е обвиняван в егоизъм и медийно се постави под въпрос бъдещето му в Мюнхен. Робен се разсърди на тези приказки и заплаши,  че може да си тръгне.

Междувременно той пак е във форма, играе редовно и вкарва голове. Но го играе обиден и засега не иска да продължава изтичащия през лятото на 2013 година конракт.

„Това не е тема за мен най-малко до мача за титлата”, каза Робен пред вестника, имайки предвид гостуването на лидера Борусия Дортмунд на 11 април.

Днес Байерн гостува на Нюрнберг и след хикса на Борусия Дортмунд снощи срещу Щутгарт при победа ще се приближи само на три точки зад шампионите.