Наставникът на Катания Винченцо Монтела заяви преди утрешния мач на "росадзурите" с Милан, че играчите му са готови да дадат всичко от себе си, за да победят шампиона на Италия.

През първия полусезон момчетата на Монтела допуснаха тежка загуба с 0:4 на "Сан Сиро". Тогава Златан Ибрахимович, Робиньо и Джанлука Дзамброта поразиха вратата, пазена от Мариано Андухар, а италианският проектонационал Франческо Лоди си отбеляза автогол.

"Утрешният мач наистина е важен за Милан, но това не е двубоят, след който ще се реши съдбата на титлата. Очаква ни тежък сблъсък, така че подкрепата на феновете ще бъде изключително важна за нас", коментира Монтела, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

През изминалата седмица медиите на Апенините разпространиха слухове, че през лятото най-младият треньор в Серия А ще смени Катания с някой отбор измежду Наполи, Лацио и Интер.

До момента 37-годишният мениджър се представя страхотно начело на сицилианците. "Росадзурите" имат шанс да се класират на място, което да им даде право на участие в европейски клубен турнир през следващия сезон.

"Мисля, че аз и директорът Пиетро Ло Монако ще останем в Катания и през следващия сезон", успокои Монтела привържениците на тима от остров Сицилия.