Супер турнирът на твърда настилка “Sony Ericsson Open” в Маями навлиза в заключителната си фаза, като днес ще станат ясни първите двама полуфиналисти при мъжете, както и кои две тенисистки ще попълнят финалното каре при дамите.

Шоуто на централния корт ще открият Винъс Уилямс и Агниешка Радванска, като статистиката дава категорично предимство на американката, която в преките сблъсъци има 5 победи и само една загуба, която е от далечната вече 2006 година.

Имайки предвид обаче моментното състояние и на двете тенисистки и това че Винъс бе извън игра близо половин година, много вероятно е полякинята да сложи край на черната си серия и да запише втори успех срещу бившата номер 1.

Веднага след това е и първият четвъртфинал от програмата при мъжете, противопоставящ Янко Типсаревич и Анди Мъри.

Вчера сърбинът успя да спре устрема на нашия Григор Димитров и днес ще се опита да изравни серията си срещу британеца, който има минимален превес от 4:3 победи в мачовете помежду им.

Във вечерната сесия организаторите са заложили два двубоя. В първия една срещу друга ще се изправят непобедената от началото на сезона Вика Азаренка и французойката Марион Бартоли, а несъмнено “черешката на тортата” е сблъсъкът между Рафа Надал и Жо-Вилфред Цонга.

До този момент двамата имат изиграни 9 официални мача един срещу друг, като балансът е 6:3 в полза на испанеца, но при последната им среща, на заключителния Мастърс в Лондон, победата бе за Цонга.

Ето и пълната програма:
(приблизителният начален час е в българско време)

Централен корт
не преди 20.00 ч.
Винъс Уилямс
Агниешка Радванска
не преди 22.00 ч.
Анди Мъри
Янко Типсаревич
не преди 2.00 ч.
Вика Азаренка
Марион Бартоли
не преди 4.00 ч.
Рафа Надал 
Жо-Вилфред Цонга